“In 2014 bezocht ik het kinderdorp N’Djamena, waar we met kinderen voetbalde, danste en zelfs even met ze in de klas mochten zitten. Ondanks de extreme armoede blijven de mensen in Tsjaad zo positief! Met de ambitieuze jongeren spraken we over hun dromen; ze willen veelal dokter, piloot, advocaat worden. Ik hoop zo dat ze hun dromen mogen verwezenlijken.. Ik zou het ze zo gunnen!

In de gemeenschap ontmoetten we ondernemende families die eigen handeltjes hadden opgezet met hulp van SOS Kinderdorpen. Zo kocht een vrouw parfum in de haven van Kameroen in (inkoop daar is vele malen goedkoper dan in Tsjaad), om deze in Tsjaad te verkopen. Inmiddels heeft ze haar lening volledig terugbetaald en studeert haar dochter aan de universiteit…

De blikken en de heftige verhalen van de kinderen blijven mij voor altijd bij! Sommige kinderen in Tsjaad hebben op hun jonge leeftijd al zoveel meegemaakt. Dat was voor mij als vader met 2 jonge meisjes erg confronterend. Dan ben je zo dankbaar dat je kinderen gezond en blij zijn en gewoon kind kunnen zijn.” – Daan Meurer, relatiemanager Families voor Families