N

Samen met je gezin

N

Persoonlijk

N

Directe impact

N

Keuze omvang gift

Maak samen met je familie het verschil

Eén op de tien kinderen wereldwijd kent het geluk van een liefdevolle familie of veilig thuis niet. Met jullie bijdrage kan je als gezin het verschil maken in het leven van kinderen die in (extreem) zware leefomstandigheden moeten opgroeien. Zodat ook zij, net als jouw kinderen, weten hoe het is om op te groeien in liefde en bescherming, zich kunnen ontwikkelen en zo een oprechte kans maken op een toekomst waarin ze voor zichzelf en hun familie kunnen zorgen.

Wat kan je verwachten?

Naast een persoonlijk en passend SOS project biedt Families voor Families:

 • Een persoonlijk contactpersoon
 • Een jaarlijkse, inspirerende rapportage over het project dat jullie steunen
 • Een jaarlijks Families voor Families event exclusief voor de betrokken families
 • Het SOS familiewaardenspel
 • De mogelijkheid om (op eigen kosten) een project SOS Kinderdorpen te bezoeken; een unieke ervaring die jullie nooit zult vergeten!

Omvang en duur van jullie gift

Je bepaalt zelf de omvang en duur van jullie gift. Binnen dit speciale programma is de minimale bijdrage 5.000 euro op jaarbasis*. Hieronder een aantal voorbeelden wat jullie bijdrage van 5.000, 7.500 of 10.000 euro kan betekenen voor kwetsbare families.

*Voor informatie over belastingvoordeel, klik hier

Voorbeelden van projecten die jullie kunnen steunen

Kinderen moeten weten en voelen dat ze er niet alleen voor staan, dat ze een familie hebben die er altijd voor ze is.” – SOS moeder Claudette, SOS kinderdorp N´Djamena.
In Tsjaad, één van de armste landen van de wereld, groeien echter veel kinderen op zonder ouderlijke zorg. Als gezin kunnen jullie er voor zorgen dat kinderen die er alleen voor staan opgroeien binnen een liefdevolle en veilige SOS familie in het kinderdorp in N’Djamena. Ze kunnen naar school en ontvangen indien nodig medische zorg.

Steun SOS families in Tsjaad

 • 10.000 euro
  Met een bijdrage van 10.000 euro zorgen jullie er bijvoorbeeld voor dat 4 kinderen opgroeien in de geborgenheid van een SOS familie, dat ze naar school kunnen en toegang hebben tot medische zorg.
 • 7.500 euro
  Met een bijdrage van 7.500 euro zorgen jullie er bijvoorbeeld voor dat 2 kinderen de gehele basisschool kunnen doorlopen (ruim 9 jaar onderwijs).
 • 5.000 euro
  Met een bijdrage van 5.000 euro zorgen jullie er bijvoorbeeld voor dat 12 kinderen een jaar lang kwalitatief goed onderwijs kunnen volgen.

Timothy kon lang niet naar school omdat ik het schoolgeld en het noodzakelijke uniform niet kon betalen. SOS heeft die kosten op zich genomen en ondersteunt mij bij het vergroten van mijn inkomsten.” – Jennifer
Armoede is één van de belangrijkste redenen dat kinderen niet naar school kunnen, geen toegang hebben tot medische zorg en in het ergste geval ervoor zorgt dat families uiteen vallen. SOS probeert de vicieuze cirkel te doorbreken door kwetsbare families te helpen met de zorg en bescherming van hun kinderen.

Versterk kwetsbare families in Oeganda

 • 10.000 euro
  Met een bijdrage van 10.000 euro zorgen jullie er bijvoorbeeld voor dat er 35 families, die uit elkaar dreigen te vallen, een jaar lang worden ondersteund in ons familie versterkende programma.
 • 7.500 euro
  Met een bijdrage van 7.500 euro zorgen jullie er bijvoorbeeld voor dat 140 kinderen een jaar lang onderwijs kunnen volgen aan de basisschool (inclusief kosten voor uniform) en dat 16 jongeren getraind worden en een beroepsopleiding kunnen volgen.
 • 5.000 euro
  Met een bijdrage van 5.000 euro zorgen jullie er bijvoorbeeld voor dat 200 zorgdragers een microkrediet ontvangen en ondersteund worden om hun eigen bedrijfje op te zetten om zo zelfvoorzienend te worden.

Hebben jullie geen voorkeur voor een specifiek project?

SOS Kinderdorpen biedt jullie de mogelijkheid zelf te bepalen aan welk project jullie gift besteed wordt óf om te kiezen het geld te doneren aan Families voor Families algemeen. Jullie geld wordt dan besteed aan het project waarbij de financieringsbehoefte het grootst is.

Wanneer jullie meer algemene informatie over Families voor Families willen ontvangen of meer informatie over de verschillende projecten willen ontvangen, neem dan contact met ons op via familiesvoorfamilies@soskinderdorpen.nl of 06-18102129.

Wij zijn geïnteresseerd!

En willen met ons gezin een familie helpen. Graag ontvangen wij meer informatie.

Ja, wij willen meer informatie